Dr. C. Van Holder

Dr. Carlo Van Holder studeerde af als arts aan de KU Leuven in 1992 met grote onderscheiding. Na vier jaar algemene heelkunde volgde hij een opleiding plastische chirurgie aan het UZ Leuven en aan de UL Brussel. In het Parijse Institut de la Main specialiseerde hij zich verder in handchirurgie. In 1999 behaalde hij zijn erkenning als plastisch chirurg alsook het Europees diploma handchirurgie en het Europees diploma plastische chirurgie.

Tussen 1999 en 2002 was hij plastisch chirurg in het Brusselse Universitair Ziekenhuis Erasmus. In juni 2002 voerde hij daar samen met Prof. Schuind de eerste Belgische handtransplantatie uit.

Sedert eind 2002 is hij plastisch chirurg in het O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis te Waregem. Hij voert er onder andere borstvergrotingen, gelaatsingrepen en reconstructieve ingrepen uit. Hij is lid van de medische raad van het ziekenhuis, waarvan hij vervolgens secretaris, ondervoorzitter en voorzitter werd.

Dr. Van Holder is auteur en mede-auteur van meerdere internationale publicaties en is spreker en moderator op tientallen internationale en nationale symposia.

Hij is lid van de Amerikaanse en Belgische vereniging van plastische chirurgie, de internationale vereniging van esthetische chirurgie en van de Belgische beroepsvereniging plastische chirurgie. Actueel is hij lid van de Erkenningscommissie plastische chirurgie.